Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2005

Tσαντίλες...

Τις τελευταίες μέρες έχω τρεις τσαντίλες (όχι ότι είναι μετρήσιμο ουσιαστικό, αλλά κουβέντα να γίνεται....).

Πρώτη τσαντίλα:
Το γραφείο μου βρίσκεται μόλις 2-3 μέτρα μακριά από την κύρια πόρτα του κτιρίου, οπότε, όπως είναι πολύ λογικό, τις τελευταίες μέρες θέλω να είναι συνέχεια κλειστή, μιας και έχει πολύ κρύο και υγρασία το πρωί και παγώνω κυριολεκτικά (γιατί αν είσαι κιόλας καθιστός και δεν κινείσαι, τότε παραγίνεται το κακό). Ειδικά στο σημείο όπου βρίσκομαι, δημιουργείται ρεύμα και δεν έχω και καμία όρεξη να γριπιάζομαι σαν τα κοτόπουλα.
Ε, λοιπόν, κάθε μέρα θα μπουν ή θα βγουν τουλάχιστον 5263942758693865 γίδια, θα την αφήσουν ανοιχτή και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι την πορεία τους!
Μα, ρε γμτ, δεν καταλαβαίνω. Μπαίνεις σε ένα γραφείο για να κάνεις την δουλειά σου, την αναθεματισμένη την πόρτα (για να μην πω κακιά λεξούλα) τι την αφήνεις ανοιχτή πίσω σου?

Δεύτερη τσαντίλα:
Με εκνευρίζει η άποψη που έχουν οι περισσότεροι ότι το ότι δηλαδή επειδή είμαι πληροφορικάρια, μπορώ να διορθώσω τα πάντα και να λύσω και όλες τις απορίες που έχει ο κόσμος πάνω στους υπολογιστές, εκτυπωτές, fax, τηλέφωνα, internet, DVD, CD Players, φωτοτυπικά, scanners, κουζίνες, πλυντήρια, και οτιδήποτε "παρόμοιο" (γιατί ως γνωστόν, για οτιδήποτε έχει καλώδια και μπαίνει στην πρίζα, είναι αρμόδια η πληροφορική). Επίσης με εκνευρίζει το αποδοκιμαστικό "καλά-είσαι-κομπιούτερς(δεν γράφτηκε τυχαία με ελληνικούς χαρακτήρες)-σε-λίγο-παίρνεις-πτυχίο-και-δεν-μπορείς-να-μου-το-φτιάξεις" υφάκι που παίρνουν όσοι έχουν τις απορίες αυτές και δεν μπορώ να τους τις λύσω.

Τρίτη τσαντίλα:
Το μέρος στο οποίο βρίσκεται το γραφείο μου, ναι μεν θεωρείται (ως ένα σημείο) της πληροφορικής, αλλά εκτός αυτού δεν έχει καμία άλλη σχέση με το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι εγώ στην πρακτική μου. Απλά σε αυτό το κτίριο είχε χώρο και γι'αυτό έβαλαν το γραφείο μου εδώ. Κάθε μέρα λοιπόν, οποιοσδήποτε μπαίνει γραφείο μου, θέλει να τον εξυπηρετώ κιόλας πάσει θυσία (ειδικά οι "μεγάλοι" είναι ως επί το πλήστον τα γίδια της υπόθεσης, γιατί στους φοιτητές αν τους πεις να περάσουν αργότερα, δεν γκρινιάζουν καθόλου).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένας κύριος που ήρθε χθες. Μπαίνει με έναν αέρα μέσα στο γραφείο, αφήνει και την πορτάρα ανοιχτή ο άρχοντας και λέει μπλα μπλα μπλα έχω πρόβλημα με το δίκτυο και μπλα μπλα μπλα. Τον κόβω κάπου εκεί και του λέω ότι οι υπεύθυνοι λείπουν και γι'αυτό θα πρέπει να περάσει και πάλι αργότερα. Και εκεί ο τυπάς τα παίρνει και άρχιζει να μου φωνάζει!
"Και τώρα εσύ νομίζεις ότι με εξυπηρέτησες δηλαδή? Πληροφορική δεν είσαι? γιατί δεν μου απαντάς εσύ? Και τι πάει να πει να έρθω αργότερα? ξέρεις ποιός είμαι εγώ? Και τους άλλους γιατί τους εξυπηρέτησες και εμένα όχι?" κτλ κτλ κτλ
Εγώ το καημένο προσπαθούσα σε ήρεμους τόνους να του εξηγήσω ότι δεν έχω καμία σχέση με το πρόβλημά του και ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου να του απαντήσω και απλά έτυχε το γραφείο μου να είναι δίπλα στο γραφείο των υπευθύνων οι οποίοι και έλειπαν εκείνη την δεδομένη στιγμή. Και να σου ο τυπάς που όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιό πολύ φώναζε! Όταν τελικά σηκώθηκε όλο το κτίριο στο πόδι και μαζεύτηκαν όλοι από τα υπόλοιπα γραφεία στο δωμάτιο στο οποίο βρισκόμασταν, κάπως σταμάτησε να φωνάζει μετά την επέμβαση τους. Στο τέλος, μου είπε 2-3 κουβέντες όλο ειρωνία και σηκώθηκε και έφυγε.

Και πάνω σε αυτό σε ρωτάω: αν τύχαινε και δεν είχε χώρο εδώ και έβαζαν το γραφείο μου δίπλα στην μαιευτική, θα μου ζητούσαν όλες να τις ξεγεννήσω?

Αν είναι ποτέ δυνατόν!

10 Comments:

  1. jojo said...
    αχ βρε κοριτσάκι τι τραβάς και συ!

    πάντως είναι παρήγορο το γεγονός οτι τέτοια παράλογα πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο σε μένα.
    είχα αρχίσει να πιστεύω οτι κάνω κάτι λάθος και όλο σε τρελλους πέφτω.
    έλεγα δε μπορεί, όλοι σε μένα θα τυχαίνουν? θα φταίω εγώ μάλλον...

    όσο για τη δεύτερη τσαντίλα,
    εμένα μου έχουνε ζητήσει να πω ποιά είναι η ρίζα του 154654564554 (λεμε τώρα) απλά και μόνο επειδή είμαι αρχιτέκτονας που σημαίνει οτι τα μαθηματικά τα παίζω στα δάχτυλα... (τελείως άσχετο, στη σχολή δεν υπήρχε ούτε ένα μάθημα σχετικό με τα μαθηματικά).
    Mikrouli said...
    Βράστα κοριτσάκι...
    Δεν παίζεις κρυφτούλι σε κανένα άλλο γραφειάκι να βρεις την υγειά σου;
    Chrisa said...
    Υπομονή... και σε λίγο θα έρθουν ροζ-παλ μέρες!!!!
    Unknown said...
    1) Αν θεωρήσουμε ότι το γίδι έχει μήκος μισό μέτρο, τότε για να περάσουν 5263942758693865 γίδια από την πόρτα σε 8 ώρες πρέπει να μπαίνουν συνεχώς και με ταχύτητα 328996422418 Κm/h. Με μια τέτοια ταχύτητα, λογικά όλο το κτίριο θα έπρεπε να έχει καεί. Όπως καταλαβαίνεις, δεν χάφτουμε το παράμύθι σου γιατί εκτώς των άλλων καταργεί και τον Αινστάιν...
    2) Δεν μπορείς;
    3) Ντροπή σου.
    Psipsinel said...
    Piraxe kapios to nenyaki??????? grrrrrrrr

    vale nomizo mia tampela pou na grafi "apagorevete i isodos sta gidia"
    Ttallou said...
    Έχουμε ένα πρόβλημα με το βίντεο, να στο φέρω από κει; ;)
    . said...
    εγώ προτείνω να το παίζεις τρελίτσα και να λες ό,τι σου κατέβει....
    Tyxod said...
    (Όση ώρα ήμουν εγώ εκεί δεν είδα παρόμοιο περιστατικό. Μήπως να έρχομαι πιο συχνά;)
    Phantasmak said...
    Kai mena mou spane synexeia ta @@ giati nomizoun oti eimai o magkas o g***koulas pou kserei ta panta apo ypologistes. Basika ayta sta opoia theloun boitheia ta kserw, alla den exw xrono na asxoloumai 40 fores th mera me to na setarw kati aplo opws na kanw ton Internet Explorer na mpainei mesw tou proxy ths etairias. Etsi einai. Zoume gia na eksipiretoume, douleies dikes mas kai zoi dikia mas den exoyme. Exoun mathei oloi twra kai anti na strwsoun ligo ton k*** tous na mathoun na anoigoun ena email account mesw outlook.

    Edw thelei brisimo, alla de se kserw de me ksereis kai den exw sxoliasei edw polles fores. wste na apoxtiso thn prepousa oikeiothta gi auto.
    Ανώνυμος said...
    irema vre nenyaki....fi fi fi

    malakes panta 8a iparxoun..:P

    filakiaaaaaaa!!

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates