Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2005

Γιορτές αγγέλων και κλάϊν...

Το συμπέρασμά μου από το χθεσινό «happening» στην Πλατεία Αριστοτέλους είναι ότι δεν ξέρουμε πως να συμπεριφερόμαστε στις υπαίθριες συναυλίες.

Παρά την λαϊκή κατακραυγή που θα προκαλέσω, έχω να κάνω την εξής δήλωση: Ναι, πήγα χθες στον Sakis!
Όλη μέρα το λέγαμε για πλάκα και τελικά 4 γουμάρες ξεκινήσαμε κατευθείαν μετά το ΤΕΙ (ooh yes, πάλι έκλεισα 13 ώρες εκτός οικίας) για να πάμε στον Sakis () για να θυμηθούμε τα νιάτα μας.


Εντάξει, δεν λέω, είχε τρελό χαβαλέ. Μια γυναικοπαρέα που ξεκαρδιζόταν με το παραμικρό, έκανε head-banging με τα Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια και φώναζε τα κλασσικά και πλέον διαχρονικά συνθήματα “Σάκη-Σάκη-σκίσε το μπλουζάκι” και “Σάκη ζούμε για να σε ακούμε”.

Πέρασα τέλεια… μέχρι την στιγμή που βγήκε ο Ρουβάς.

Μετά από αυτά που είδα χθες, δεν θέλω να φανταστώ τι πανζουρλισμός επικρατούσε όταν έπαιζαν οι Beatles live. Κόσμος πήγαινε και ερχόταν, σε έσπρωχναν από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις, δίπλα μου περνούσαν νεαροί που κουβαλούσαν κοπέλες που είχαν λιποθυμήσει, διάφοροι άλλοι (ας μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα) βρήκαν ευκαιρία να ρίχνουν χουφτώματα, άλλοι ήταν με τα αναμμένα τσιγάρα μέσα στον παστωμένο κόσμο, διάφορα 12άχρονα περνούσαν ντυμένα με την νυχτερινή τους αμφίεση που δεν διέφερε και πολύ από αυτής της Μπεζεντάκου και άλλα παρόμοια, με αποκορύφωμα έναν πατέρα που πέρασε από δίπλα μου και κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδάκι του το οποίο είχε χάσει το χρώμα του και με το ζόρι ανέπνεε. Προφανώς ήταν ένας από τους δεκάδες γονείς που είχαν πιάσει τα παιδιά τους (που δεν ξεπερνούσαν το ένα μέτρο τα καημένα) από το χέρι και πάλευαν μέσα από τον τόσο κόσμο να πάνε όσο πιο κοντά γίνεται στην σκηνή. Δηλαδή, τελείως γίδια? Εδώ εγώ, που έχω ένα μέσο ύψος, δυσκολευόμουν να ορίσω το σώμα μου μέσα στον τόσο κόσμο και χαμό και οι άλλοι πήγαιναν τα παιδιά τους εκεί μέσα?

Και μέσα στον χαμό εγώ που δεν ήξερα αν έπρεπε να προσέχω τον εεε... πισινό μου, την τσάντα μου, να μην με κάψουν με κανένα τσιγάρο, το μαλλί μου που έπαιρναν σβάρνα ή την ισορροπία μου. Ε, αϊ σιχτίρ!

Ακούσαμε 2 τραγούδια και φύγαμε. Τον Ρουβά δεν μπόρεσα να τον δω, γιατί αφενός μεν οι γιγαντοοθόνες δεν έδειχναν τίποτα (!!!) και αφετέρου όταν σήκωνα τα μάτια μου έβλεπα μόνο τα κεφάλια των διαφόρων μαντραχαλάδων που ήταν μπροστά και τους πισινούς από τις κοπέλες που είχαν ανεβάσει στους ώμους τους. Δεν πειράζει, τουλάχιστον είδαμε τα πυροτεχνήματα, το στολισμένο δεντράκι, το καραβάκι καθώς και «ένα νέο εντυπωσιακό φωτεινό διάκοσμο, την "Γέφυρα των Αγγέλων" που δεσπόζει στην είσοδο της πλατείας» όπως έγραφε σχετικό άρθρο, ή αλλιώς μια κιτς ‘γέφυρα’ με κάτι φωτεινά αγγελάκια επάνω της. Απορώ σε τι ξόδεψαν όλα τα χρήματα που έδωσαν για την γιορτή.

Το όλο σκηνικό μου χάλασε την διάθεση, αλλά πάλι καλά βρήκαμε το κέφι μας και πάλι όταν καταφέραμε και βγήκαμε από τον κόσμο.

Όπως και να έχει, ήταν μια πολύ καλή έξοδος, μετά από 3 συνεχόμενες μέρες που ήμουν ξάπλα στο σπίτι.

*Και να διευκρινίσω ότι καθόμασταν μπροστά από το Ολύμπιον (περίπου 80 μέτρα μακριά από την σκηνή δηλαδή) και γινόντουσαν όλα αυτά. Δεν έκανα καν την πλάκα να πάω πιο κοντά στην σκηνή για να δω τι κατάσταση επικρατούσε…

13 Comments:

  1. Tero said...
    Το τέταρτο κατά σειρά emoticon νόμιζα ότι το χρησιμοποιούσαμε μόνο εμείς οι metalheads!

    Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούριο...

    [Να δω συναυλία του Ρουβά με τις Ρουβίτσες από κάτω να κάνουν OΛΕΣ headbanging, και mosh pits όπου πέφτει μαλλιοτράβηγμα, και τι άλλο στον κόσμο!...]

    Tero
    . said...
    τερο άσε τις φαντασιώσεις.....
    Vivie said...
    Egw eutixws den phga...Htan na paw , etsi gia to xabale , alla af'enos arrwstise o filos mou , af'eterou kaname th metakomish..

    :D :D

    Th glitwsaa pali:P

    Kouragio nenyaki! :)
    Marina said...
    Κρυφο-ρουβίτσα ε?
    Αφού βγήκες in one piece, χωρίς σημάδια απο τσιμπιές και όχι οριζόντια απο λιποθυμία πάλι καλά.
    Κάτι τέτοια μου θυμίζουν συναυλίες με Rolling stones. Εμαθα ότι έρχονται στην Ελλάδα..θα πάω ΤΡΕΧΑΛΑ
    Ανώνυμος said...
    Τελικά να πας στην Σκανδιναβία :-))
    Με απογοήτευσες nenyaki. Μα στον Ρουβά???? Θα το ξεχάσω γιατί σε τιμώρησε ο ίδιος. Όσο για τις συναυλίες των Beatles, δεν υπάρχει σύγκεριση καμία. Είχανε συνθέσεις, τους ήξεραν και έξω από την χώρα τους και φυσικά δημιουργήσανε σχολή. Ο Ρουβάς με το ζόρι τέλειωσε σχολείο...
    Μ΄ αρέσει που γυρνώ και κατηγορώ τον Δήμαρχο :-))
    Nenyaki : ) said...
    @tero: χεχε!

    @gatoula: καλά έκανες καλή μου...

    @marilina: κρυφορουβίτσα δεν λες τίποτα! πάλι καλά που εγώ δεν έχω μαθητές και δεν έχασα το κύρος μου ;)

    @argos: όσον αφορά τους Beatles, φυσικά και δεν τους συγκρίνω με τον Ρουβά (δεν υπάρχει καν συγκριση, πολύ απλά).
    Εννοούσα ότι, αν γινόντουσαν αυτές οι υστερίες για τον Ρουβά, φαντάσου τι θα γινόταν στα live των Beatles τότε.
    Σκοτωμός κανονικότατα!!!
    Unknown said...
    Τί παρίμενες καλέ; Εδώ όταν είχε εμφανιστεί στο metropolis κόντεψαν να κατεβάσουτν την βιτρίνα κάτω οι ρουβίτσες!

    Ο Σάκης δεν είναι "μουσικό" είδωλο, είναι "ερωτικό φετίχ" οπότε αυτό είναι αναμενόμενο...

    Τώρα τί γινόταν στους beatles;

    Δες (κάπου θα βρείς) το peggy sue got married να δείς πως συμπεριφερόταν οι "ρουβίτσες" της εποχής εκείνης....
    Nenyaki : ) said...
    χα! το έχω δει! :D
    Unknown said...
    Έπρεπε να το περιμένω από την κάτοχο ενός ροζ μπλογκ!

    Ωραία ταινία απ' ότι θυμάμαι (θυμάμαι ότι τότε που βγήκε μου είχε κάνει εντύπωση δηλαδή...)...

    Είδες λοιπόν πώς συμπεριφέρονταν οι τότε ρουβίτσες;;;
    Unknown said...
    ΥΓ: ΠΟΥ το βρήκες δηλαδή;;;;;;;;;;

    :s
    Nenyaki : ) said...
    To είχε βάλει πριν κάμποσα χρονάκια στο mega μια Κυριακή και το είχα γράψει στο video (fan του Nicolas Cage γαρ) και το έχω κρατήσει από τότε μιας και μου άρεσε :D
    Unknown said...
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Δεν μου στέλνεις μια κόπια;;;;
    Elisavet said...
    Εγω πηγα στην συναυλια του Σακη κ το χαζο πηγα κ στηθηκα εκει πριν 6 ωρεσ βεβαια φανατικη ρουβιτσα!! ημουνα πρωτη σειρα αλλα οταν ανεβηκε ο ΣΑΚΗΣΣΣ στη σκηνη αρχισε αλλο το πληθοσ να σπρωχνει προσ τη σκηνη ειχα γινει χαλκομανεια στα καγκελα και πιστευα οτι δεν θα εβγαινα ζωντανη απο εκαινον τον πανζουρλισμο!! δηλαδη και να ηθελα να φυγω δεν μπορουσα!! κ να ακουω και τισ διπλανεσ μου να τσιριζουν ακαταπαυστα ΣΑΚΗ.. ενω 2 κοριτσια ειχαν λυποθημησει!! το καλο ηταν ομωσ οτι τον ΣΑΚΗ τον ειδα κ απο κοντα μαλιστα!!! βεβαια την αλλη μερα δεν μπορουσα ουτε να περπατησω αφου ολοι με ειχαν τσαλαπατησει!!! κ να φανταστητε οτι δεν ειμαι απο Θεσσαλονικη κ την αλλη μερα ειχα σχολειο!!!αλλα ολο αθτο δεν θα το ξεχασω ποτε..!!!

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates