Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

...που λέει και ένας φίλος...

Να και μια ιστορία που δεν ήξερες.

Τον Ιούνιο που λες πήγα σε μία συνέντευξη για summer student job. Βέβαια, ενώ με ενδιέφερε η θέση πολύ, εντούτις (τσσσ!) πήγα εκεί σίγουρη ότι αποκλείται να με έπαιρναν, όχι διότι δεν είχα τα προσόντα, αλλά επειδή μία βδομάδα μετά την συνέντευξη έφευγα 2 μήνες Ελλάδα για διακοπές και όταν επέστρεφα ξεκινούσα την πτυχιακή μου (καθόλου χρόνος οπότε για δουλειά). Πήγα όμως για 'την εμπειρία' που λένε μιας και ποτέ άλλοτε στην ζωή μου δεν είχα πάει σε συνέντευξη.
Ο τυπάς όμως εκεί με συμπάθησε από ότι φαίνεται (και εμένα και το βιογραφικό μου :P ) και μερικές ημέρες αργότερα μου είπε ότι με πήραν στην δουλειά (yay!). Μου βρήκε λύση κιόλας στο πρόβλημά μου (---> σσ. ότι ήθελα να κάνω 2 μήνες διακοπές) και μου είπε ότι μπορούσα να πάω τέλη Αυγούστου για να δουλέψω part-time μέχρι τον Δεκέμβριο.
Δεν με χάλασε καθόλου που λες εννοείται, ίσα ίσα θα είχα και κάτι να γράψω στο 'work experience' section του βιογραφικού.
Οι μέρες και οι νύχτες πέρασαν γρήγορα και όταν έφτασαν τέλη Αυγούστου, επικοινωνώ με τον τυπά για να δω πότε ξεκινάω και αυτός δεν απαντάει. Περιμένω λίγες βδομάδες, επικοινωνώ πάλι και τίποτα. Έφαγα σωστό κανόνι. Κάπου εκεί αρχίζει η στεναχώρια, γιατί όσο να'ναι είχα ενθουσιαστεί και εγώ το καημένο, (το είχα πει και σε κάτι φιλαράκια ότι με είχαν πάρει και θα γινόμουν ρόμπα αν τελικά δεν με πήγαινα) και άλλα τέτοια.
Πέρασαν κάτι βδομάδες και ο τυπάς φάνηκε με ένα email του τύπου "είμαι πολύ busy, θα σου απαντήσω σύντομα" αλλά και εκεί έφαγα ένα κανονάκι γιατί δεν φάνηκε μετά από αρκετές ημέρες.
Πάνω λοιπόν που είχα ξεγράψει την δουλειά και ετοιμαζόμουν να βάλω γκαζάκια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για ψυχική οδύνη, σκάει mailάκι την Παρασκευή το βράδυ "γειά, μπορείς να ξεκινήσεις την Δευτέρα 24 του μήνα?". Αν μπορώ λέει?!?!?!?! ΙΙΙΙΧΑΑΑΑ!!!
Χαρές και πανηγύρια που λες Παρασκευιάτικα, και το party βγήκε ακόμα πιο ωραίο γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο: γιατί εκεί που ήταν όλα μαύρα, ξαφνικά έγινε το μπαμ! και όλα τέλεια!
Χθες ξεκίνησα (για την πρώτη μέρα στην δουλειά θα τα πούμε άλλη μέρα) και αντί για part-time θα το κανω full-time και ήδη έκανα τα 2 πρώτα μου 8άωρα.

Και τώρα θα μου πεις, γιατί στα γράφω όλα αυτά...
γιατί ρε γμτ, θέλω να πω ότι (επιτρέπονται τα bold μεγάλα γραμματάκια?)...


Σήμερα υπέγραψα συμβόλαιο στην Yahoo! Σουηδίας για έναν χρόνο!!!

ΝΑΙ!!!
ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!


Και επειδή θα ρωτήσεις, η θέση είναι Quality Assurance Tester (εμ, τι το κάνουμε το master? ;) ) και με τον πρώτο μισθό αγοράζω MacBook PRO και μου μένουν και ρέστα για το ενοίκιο εδώ! (χα! κάτσε και υπολόγισε ;) ).

Και εις ανώτερα τώρα...

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

8 ώρες...

I love you guys

Ένα ποστ χωρίς ιδιαίτερο νόημα, έτσι απλά επειδή αισθάνομαι περίεργα.
Ωραία περίεργα, μετά άπο πάρα πολλές ημέρες.

Αν υπήρχε μια φράση που να ακούγεται λιγότερο γελοία και μελό από το "είμαι ευτυχισμένη" θα χρησιμοποιούσα αυτήν τώρα.

Έλαβα ένα email που περίμενα εδώ και 5 βδομάδες με ένα πολύ μεγάλο νέο...
Έκανα το party για τα γεννέθλιά μου μαζί με την Ν. και τον M...
Είδα όλους τους καλούς μου φίλους και πάλι μαζεμένους μετά από καιρό...
Μου έφεραν δώρα ακόμα και άτομα που λέμε ένα 'γειά'...
Ίσως πάλι, λίγο πιό βαθιά μέσα να είδα ποιοι είναι οι καλοί μου φίλοι και ποιοι όχι...
Είδα τι άλλαξε από πέρυσι...
Νομίζω ότι βρήκα μια φίλη...
Πέρασα αυτήν την ημέρα με κάποιον που αγαπάω και έχω περάσει πολλά γεννέθλια μακριά του...
Είδα ότι μερικά άτομα δεν είναι τόσο κακά όσο φαίνονται...
Ένοιωσα υπεράνω αγνοώντας άτομα που προσπάθησαν να με στεναχωρήσουν ακόμα και σε μία ημέρα όπου είμαι το 'τιμώμενο πρόσωπο' (φίλος σου λέει μετά...)
Και άλλα...

Και όλα αυτά μέσα σε 8 ώρες.

Δεν θέλω να κοιμηθώ απόψε...

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Κοίτα μαμά! Μεγάλωσα!

Δεν είναι κρίμα να περνάει τόσο γρήγορα η ημέρα των γεννεθλίων σου; :(
2η χρονιά χωρίς blackforest τούρτα, αλλά πρώτη φορά που φτιάχνω την τούρτα εγώ για εμένα. Το Nenyaki και ο dtsomp ένωσαν το ταλέντο τους και το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία :)

cheesecake με μαρμελάδα μαύρων και κόκκινων μούρων

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκαμε στο supermarket κανένα από τα υλικά που θέλαμε (βασικά, το μόνο που βρήκαμε και ήταν σύμφωνο με την αρχική συνταγή ήταν το... τυρί Philadelphia :D ) οπότε χρειάστηκε να κάνουμε διάφορες πατέντες (ε, βοήθησε σε αυτό η μαμά από το τηλέφωνο). Αφού αντικαταστήσαμε όλα τα υλικά με άλλα και εκεί που νομίζαμε ότι φτιάξαμε κάτι που απλά έμοιαζε με cheesecake αλλά είχε γεύση αγγινάρας... surprise-surprise! Το φτιάξαμε νοστιμότατο!!!
νιαμ νιαμ!

(την Παρασκευή έχω το παρτάκι μου! λες να φτιάξουμε άλλο ένα τώρα που το πετύχαμε? :) ).

...και του χρόνου! :)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Καθώς τα γεννεθλιάκια μου πλησιάζουν (στις 17/9) είπα να με κακομάθω...



πρόσοψη


πίσω όψη

Σήμερα λοιπόν παρέλαβα το νέο iPod nano 3G (Product) Red!


H παραγγελία έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από το Σουηδικό applestore, την Κυριακή με ενημέρωσαν ότι το έστειλαν και από σήμερα το μεσημέρι το έχω στα χέρια μου... η καλύτερα στο ένα μου χέρι... ή και στο μισό!
είναι μικρό... μικρό... μ ι κ ρ ό !

Το χέρι είναι μια προσφορά του dtsomp :D

Εννοείται πως είναι personalised, έτσι; ;) (και δεν καθυστέρησε ούτε μία ημέρα παραπάνω)



Συγκρίσεις:
Με το iPod shuffle του dtsomp





Με μία κάρτα μεγέθους πιστωτικής



Πρώτες εντυπώσεις:
Θετικές και μόνο θετικές.
Η οθόνη είναι πολύ μεγάλης ευκρίνειας και παρακολουθείς άνετα κάποια ταινία ή βιντεάκι. Βέβαια δεν παρακολουθήσαμε κάτι με τις ώρες για να δούμε πως θα είναι, αλλά ενθουσιαστήκαμε με το επεισόδιο του IT-crowd που παρακολουθήσαμε.

Το coverflow έτρεχε άνετα, αλλά δεν έχω φορτώσει ακόμα όλους τους δίσκους που έχω στο iTunes.
Περισσότερα θα ακολουθήσουν στο review-βιντεάκι που θα φτιάξουμε για το Ougk σε μερικές ημέρες που θα τελειώσουμε με το usability testing :D

Tο μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι η πίσω όψη του.



Δεν λέω, πολύ μουράτο, σκέτος καθρέφτης, αλλά άραγε πόσο καιρό θα αντέξει έτσι γυαλιστερή-γυαλιστερή;

Περισσότερα στο Ougk vidcast σε λίγες μέρες.
Stay tuned!

ΥΓ1. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την φωτογραφική του dtsomp (thanks honey :D)
ΥΓ2. Υπήρχε κάποιο λάθος με την εμφάνιση των φωτογραφιών, ελπίζω τώρα να είναι όλα οκ.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Ας μιλήσουμε και για κάτι άλλο εκτός από τον καιρό ;)

Εισαγωγή:
Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω αυτήν την σειρά ποστ με τίτλο "Ξεχασμένες pics στο pc μου". Η ιδέα ήρθε όταν είδα ότι έχω πάρα πολλές φωτογραφίες οι οποίες μπορούν να συνοδευτούν από μια μικρή ιστορία, trivia ή κάποιο σχολιάκι, αλλά ποτέ δεν το έκανα γιατί ποτέ δεν βρισκόταν ο χρόνος. Για παράδειγμα, ήθελα να κάνω ένα τεράστιο ποστ για το ταξίδι μου στην Ρωσία ή στην Κοπενχάγη κτλ κτλ, αλλά ποτέ δεν βρήκα τον χρόνο (ξέρεις επίσης ότι όταν αφήσεις κάτι που είναι "φρέσκο" για αργότερα, μετά δεν το κάνεις καθόλου). Σκέφτηκα όμως ότι αν κάνω πολλά μικρά, τότε και θα ενημερώνω το blog μου συχνότερα και δεν θα χάνω και τόσο πολύ χρόνο ποστάροντας :)

Και μιας και είπαμε Ρωσία και είναι και μεσημεράκι... Ας μιλήσουμε για φαγητό :)

picture taken by D.R. (muito obrigada bela!)

Σύντομη ιστορία:
Η τελευταία φωτογραφία τραβήχτηκε σε φαστφουντάδικο στην Μόσχα. Ρώσικο βέβαια, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ελληνικό. Εκτός από τα σουβλακοειδή στο μενού του, μετά την παραγγελία περιμέναμε 30-40 λεπτά στο μαγαζί για να μας τα φέρουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούμε και να φύγουμε νυστικές, τρέχοντας να προλάβουμε την παράσταση του μπαλέτου Μπολσόι στο ομώνυμο θέατρο, πριν αρχίσει και μας κλείσουν απέξω. Τελικά φάγαμε μετά την παράσταση, που αλλού? στα McDonald's.

---

Δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με το φαγητό η αλήθεια είναι. Βέβαια βοηθάει αν το μενού έχει εικονίτσες γιατί δείχνεις και ξεμπερδεύεις, αλλά και με λίγο 'αγκού' γλώσσα έκανες μια χαρά συννενόηση. Οι Ρώσοι δεν μιλούν καλά αγγλικά, αλλά είναι υπεραρκετά για να συννενοηθείς στα εστιατόρια. Σαν τι αγγλικά να θέλεις κιόλας για να κάνεις μια παραγγελία?

"This, beef?"
"No, pork"
"Ok, me this"
"One?"
"yes, one"
"ok"

Μόλις ακούς για ταξίδια σε μέρη που δεν μιλούν καλά αγγλικά ή και δεν μιλούν καθόλου κάτι σε πιάνει. Σκέφτεσαι "πως θα τρώω?" "τι θα κάνω αν χαθώ?" "Πως θα διαβάζω τις πινακίδες αν δεν είναι στα αγγλικά?" και άλλα τέτοια. Σκέφτηκε κανείς ότι κάποιος που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα σκέφτεται ακριβώς το ίδιο? ;) Ούτε καν λατινικούς χαρακτήρες δεν χρησιμοποιούμε στην γλώσσα μας :)
Και όμως, όλο και κάποια συννενόηση θα κάνεις με οποιονδήποτε. Μια λέξη αγγλικά, μια ζωγραφιά λίγο 'ουγκ' και λίγο body language, όλα βοηθούν.

Θα πήγαινα στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και πάλι, παρά τα 1.000 ευρώ της εκδρομής, την αυπνία και την ταλαιπωρία (το κάναμε road trip από Σουηδία μέσω Φινλανδίας, όχι με αεροπλάνα και τέτοια πράγματα :) ). Δεν θα έμενα εκεί ποτέ μου βέβαια.

Περισσότερες ιστορίες σύντομα :)

*Οι λέξεις 'pics' και 'pc' χρησιμοποιήθηκαν για να μην βγει τεράστιος ο τίτλος. Φαντάσου πως δείχνει ο εναλλακτικός "Ξεχασμένες φωτογραφίες στον υπολογιστή μου" και μετά ο σύντομος τίτλος του ποστ. Σκέτος σιδηρόδρομος...
**τελικά είναι παραγγέλλοντας ή παραγγέλνοντας? ιδού η απορία...

;;

Template by:
Free Blog Templates