Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Ας μιλήσουμε και για κάτι άλλο εκτός από τον καιρό ;)

Εισαγωγή:
Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω αυτήν την σειρά ποστ με τίτλο "Ξεχασμένες pics στο pc μου". Η ιδέα ήρθε όταν είδα ότι έχω πάρα πολλές φωτογραφίες οι οποίες μπορούν να συνοδευτούν από μια μικρή ιστορία, trivia ή κάποιο σχολιάκι, αλλά ποτέ δεν το έκανα γιατί ποτέ δεν βρισκόταν ο χρόνος. Για παράδειγμα, ήθελα να κάνω ένα τεράστιο ποστ για το ταξίδι μου στην Ρωσία ή στην Κοπενχάγη κτλ κτλ, αλλά ποτέ δεν βρήκα τον χρόνο (ξέρεις επίσης ότι όταν αφήσεις κάτι που είναι "φρέσκο" για αργότερα, μετά δεν το κάνεις καθόλου). Σκέφτηκα όμως ότι αν κάνω πολλά μικρά, τότε και θα ενημερώνω το blog μου συχνότερα και δεν θα χάνω και τόσο πολύ χρόνο ποστάροντας :)

Και μιας και είπαμε Ρωσία και είναι και μεσημεράκι... Ας μιλήσουμε για φαγητό :)

picture taken by D.R. (muito obrigada bela!)

Σύντομη ιστορία:
Η τελευταία φωτογραφία τραβήχτηκε σε φαστφουντάδικο στην Μόσχα. Ρώσικο βέβαια, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ελληνικό. Εκτός από τα σουβλακοειδή στο μενού του, μετά την παραγγελία περιμέναμε 30-40 λεπτά στο μαγαζί για να μας τα φέρουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούμε και να φύγουμε νυστικές, τρέχοντας να προλάβουμε την παράσταση του μπαλέτου Μπολσόι στο ομώνυμο θέατρο, πριν αρχίσει και μας κλείσουν απέξω. Τελικά φάγαμε μετά την παράσταση, που αλλού? στα McDonald's.

---

Δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με το φαγητό η αλήθεια είναι. Βέβαια βοηθάει αν το μενού έχει εικονίτσες γιατί δείχνεις και ξεμπερδεύεις, αλλά και με λίγο 'αγκού' γλώσσα έκανες μια χαρά συννενόηση. Οι Ρώσοι δεν μιλούν καλά αγγλικά, αλλά είναι υπεραρκετά για να συννενοηθείς στα εστιατόρια. Σαν τι αγγλικά να θέλεις κιόλας για να κάνεις μια παραγγελία?

"This, beef?"
"No, pork"
"Ok, me this"
"One?"
"yes, one"
"ok"

Μόλις ακούς για ταξίδια σε μέρη που δεν μιλούν καλά αγγλικά ή και δεν μιλούν καθόλου κάτι σε πιάνει. Σκέφτεσαι "πως θα τρώω?" "τι θα κάνω αν χαθώ?" "Πως θα διαβάζω τις πινακίδες αν δεν είναι στα αγγλικά?" και άλλα τέτοια. Σκέφτηκε κανείς ότι κάποιος που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα σκέφτεται ακριβώς το ίδιο? ;) Ούτε καν λατινικούς χαρακτήρες δεν χρησιμοποιούμε στην γλώσσα μας :)
Και όμως, όλο και κάποια συννενόηση θα κάνεις με οποιονδήποτε. Μια λέξη αγγλικά, μια ζωγραφιά λίγο 'ουγκ' και λίγο body language, όλα βοηθούν.

Θα πήγαινα στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και πάλι, παρά τα 1.000 ευρώ της εκδρομής, την αυπνία και την ταλαιπωρία (το κάναμε road trip από Σουηδία μέσω Φινλανδίας, όχι με αεροπλάνα και τέτοια πράγματα :) ). Δεν θα έμενα εκεί ποτέ μου βέβαια.

Περισσότερες ιστορίες σύντομα :)

*Οι λέξεις 'pics' και 'pc' χρησιμοποιήθηκαν για να μην βγει τεράστιος ο τίτλος. Φαντάσου πως δείχνει ο εναλλακτικός "Ξεχασμένες φωτογραφίες στον υπολογιστή μου" και μετά ο σύντομος τίτλος του ποστ. Σκέτος σιδηρόδρομος...
**τελικά είναι παραγγέλλοντας ή παραγγέλνοντας? ιδού η απορία...

7 Comments:

  1. Psipsinel said...
    den fenonte i fotografies nenyaki
    Nenyaki : ) said...
    Τις ανέβασα πάλι, ελπίζω να φαίνονται τώρα. Ευχαριστώ πολύ πολύ για το σχολιάκι σου psipsinelάκι!
    Psipsinel said...
    tora malista!
    neraidaki said...
    peinaaaaaaaaaaaaaaaouuu :( kai thelw na taksidepsw kiolas ekswteriko!!!mas ekanes na skasoume apo zhleia nuxtiatika :(
    Katerina said...
    Καλώστηνα!
    Πότε θα πιούμε καφέ;;
    Nenyaki : ) said...
    neraidaki μου καλώς ήρθες :)
    Άχου, δεν ήθελα να κάνω neraidaki πράγμα να ζηλέψει :(
    Μείνε στο εξωτερικό και θα δεις ότι τα ταξίδια σε άλλες χώρες είναι πιό προσιτά και πιό οικονομικά :)

    Katerinaρα μου βρήκα έναν θαυμαστή σου εδώ! χωρίς πλάκα.
    Όταν έρθεις τον κατήφορο θα με commentάρεις? :)
    Ανώνυμος said...
    Συμφωνώ ότι εκτός Ελλάδας τα ταξίδια προς άλλες χώρες (Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) είναι οικονομικά! Δεν είναι άδικο; Περιμένω και εγώ να διαβάσω περισσότερα για Ρωσία. Και για Μπολσόι, εάν είναι εύκολο!(http://blogs.in.gr/pmprotzaki)

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates