Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Ανάκληση πτυχίου ΤΩΡΑ!

Χθες το βράδυ που λες με πήραν τηλέφωνο οι γονείς μου για να μου πουν ότι έμαθαν από τον αδερφό μου, που έμαθε από την κοπέλα του που δουλεύει στο ΤΕΙ, πoυ έμαθε από τον εργοδότη της, που από την πλευρά του το έμαθε από έναν τυπά από τα οχήματα, που αυτός το έμαθε από... μπλα μπλα μπλα (κάπου εκεί χάθηκε η αλυσίδα) ότι με ψάχνουν από την γραμματεία του τμήματος!

Γμτ άρχισα να λέω, τι στο καλό να θέλουν? (σημείωση: έχω συμπληρώσει ήδη χρόνο από τότε που πήρα το πτυχίο). Σκεφτόμουν ότι για να έκανε τέτοιον κύκλο το θέμα, σίγουρα έχω κάνει κάτι πολύ σοβαρό και με ψάχνουν απεγνωσμένα, ενώ παράλληλα καταριόμουν την ώρα και την στιγμή που το έμαθα βραδιάτικα και δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ από την αγωνία (τελικά έπεσα ξερή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας... να'ναι καλά τα αντισταμινικά που παίρνω για την αλλεργία μου!).

Σήμερα το πρωί μετρούσα τα λεπτά μέχρι να πάει 10 (11 Ελλάδα) και να ανοίξει η γραμματεία. 10 παρά 5 ήμουν με το δάχτυλο στο κινητό και το μάτι στο ρολόι. 10 ακριβώς σαν βρεγμένο γατί πήρα τηλέφωνο. Η αγωνία στο τίγκα!

Nen: "Ναι γειά σου Χ. είμαι η Nenya, έμαθα με ψάχνετε..."
Χ: "Ααα! που'σαι μπλα μπλα μπλα, συγγνώμη που σε ανησυχήσαμε, αλλά να μωρέ, θέλουμε να μας στείλεις πίσω ό,τι έγγραφα έχεις από την αποφοίτησή σου: τον πάπυρο, την αναλυτική σου και την βεβαίωση πτυχίου"
Nen: "huh?"

Flashback: Πριν κάτι μήνες που είχα ζητήσει αντίγραφο βεβαίωσης πτυχίου γιατί χρειαζόμουν να το παραδώσω στην σχολή εδώ, παρατήρησα στην αναλυτική που μου έστειλαν ότι είχα περάσει ένα μάθημα... που δεν είχα πάρει ποτέ!!! Τότε είχα πάρει τηλέφωνο στην γραμματεία για να τους το πω και μου είχαν πει ότι κλάϊν, άσ'το έτσι, δεν πειράζει. Εντάξει, εμένα δεν με ένοιαζε και πολύ για να είμαι ειλικρινής γιατί και το πτυχίο μου το είχα πάρει και μεταπτυχιακό έκανα (εννοώ ότι το είχα χρησιμοποιήσει και 'έπιανε'), άρα κλάϊν και από την μεριά μου. Το θέμα όμως είναι μπορεί να είχα πάρει τον βαθμό κάποιου άλλου καταλάθος και να είχε μετά αυτός πρόβλημα που θα φαινόταν ότι δεν είχε περάσει αυτό το μάθημα και να έτρεχε...

Anyway, επιστρέφουμε στην συζήτηση:

Χ. : "Τους τελευταίους μήνες έγινε ολόκληρη ιστορία με αυτό το θέμα. Έτσι 'χτενίσαμε' όλη την αναλυτική σου και βρήκαμε το λάθος που ανέφερες και ότι επίσης είχες λάθος βαθμό και σε ένα άλλο μάθημα. Άρα θα πρέπει να σου εκδοθεί νέο πτυχίο, καθώς μετά τις διορθώσεις ο βαθμός του πτυχίου σου ανεβαίνει"

Tι να πρωτοσκεφτώ τώρα και εγώ... να χαρώ που ο βαθμός του πτυχίου μου είναι μεγαλύτερος ή να κλάψω τα λεφτά που έχω δώσει για τις μεταφράσεις και για την ταλαιπωρία του να στέλνω χαρτιά από εδώ και από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για να τα πάρει κάποιος εκεί, να τα αλλάξει, να τα ξαναπάει για μετάφραση και να μου τα στείλει και πάλι επάνω? Για να μην πιάσω πάλι το θέμα που κοτζάμ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν εκδίδει αντίγραφα στα Αγγλικά...

Όπως και αν έχει... happy happy! Ξαναπαίρνω πτυχίο και με καλύτερο βαθμό!!!
(όοοοοοοοοχι, δεν θα κεράσω πάλι όμως :P ).

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Πρώτη μέρα... στις δουλειές

Να και (άλλο) ένα ποστ που άργησε.
Πρώτη ημέρα στις δουλειές:

Yahoo!
Φτάνω στην ώρα μου και με υποδέχεται ο supervisor C. εκεί. Τον κόβω ψηλά χαμηλά για να δω τι παίζει με το dress code του γραφείου. Απάντηση? "χαλλλαρά".
Jeanάκι, starάκια και ένα σπορ πουκάμισο. Μια χαρά.

Κατευθυνόμαστε στο meeting room με τους υπόλοιπους 3 QA testers και μας γίνεται μια ενημέρωση για το τι θα κάνουμε εκεί, πως είναι η εφαρμογή (Y!Go 3.0 παρεπιπτόντως), τι εργαλεία θα χρησιμοποιούμε και πως, κτλ.

Στις 12 ακούγεται το εξής:
"Πεινάει κανείς? Σταματάμε για lunch break και συνεχίζουμε σε μία ώρα"
"Oooh shit... στις 12?!" είπα συνειδητοποιώντας τι ώρα τρώνε σε αυτήν την χώρα και το χειρότερο ότι θα πρέπει να ακολουθώ και εγώ από εδώ και πέρα!...
Πήγα μαζί τους με μισή καρδιά σε ένα εστιατόριο εκεί παραδίπλα και έφαγα με το ζόρι ένα (πεντανόστιμο κατά τα άλλα) ψάρι φούρνου με κρέμα γάλακτος και βραστές πατάτες (όχι, δεν είχε και μαρμελάδα μαζί!). Το μάτι μου είχε καρφωθεί όμως σε κάτι donut που υπήρχαν παραδίπλα και που θα έτρωγα εκείνη την ώρα κανονικά για πρωινό...

Τελειώνοντας το γεύμα και γυρνώντας προς το γραφείο, λέει ο C.:
"τι λέτε για λίγο ping pong?"
"Συγγνώμη", τον κόβω το σπασικλάκι "πότε δουλεύετε εδώ? 1 ώρα διάλειμμα για φαγητό, μετά ping pong, αργότερα πάλι ping pong..."
"Ααα! μην μας το χαλάς τώρα!" λέει "Εδώ παίζουμε ping pong μετά το φαγητό και στις 3 το απόγευμα".
"Ααα... κατάλαβα... είστε καλοί στην αρχή και όταν υπογράψουμε το συμβόλαιο αρχίζει το μαστίγιο, σωστά?" (I actually said that!)
"ακριβώς!"

Ακολούθησα στο παιχνίδι και προσπαθούσα να θυμηθώ τι κάναμε κάτι καλοκαίρια στον Πλαταμώνα&Λάρισα πριν καμία 10αριά χρόνια (θυμήθηκα τελικά πως να πιάνω την ρακέτα!), ενώ βλέποντας πως έπαιζαν οι Σουηδοί/Άγγλοι/Γάλλοι και τα καρφιά να πέφτουν βροχή, αναρωτήθηκα αν η ασφάλισή μου με καλύπτει για εργασιακό ατύχημα από μπαλάκι ping pong...


Y.Γ. παίζω καλύτερα τώρα :D

-------

Ericsson

Περίμενα σε ένα άδειο γραφείο, διαβάζοντας ένα φυλλάδιο που μόλις μου είχε δωθεί και το οποίο είχε διάφορες αρχικές πληροφορίες για το τι θα έκανα εκεί.
Μετά από λίγο, ήρθε μια κυρία (assistant) που θα με βοηθούσε σε ό,τι πρόβλημα θα είχα την οποία και επίσης έκοψα ψηλά-χαμηλά για να δω τι παίζει.
Ήταν μια κυρία γύρω στα 50κάτι, με ταγιεράκι και τέλεια γόβα, φτιαγμένο μαλλί στην τρίχα και με ένα σημειωματάριο στο χέρι.
"Σου παρήγγειλα ένα laptop και μια έξτρα 20άρα οθόνη, εταιρικό κινητό και μια καρέκλα γραφείου" μου λέει.
"woooow" σκέφτηκα και άρχισα να χαζοχαίρομαι μόνη μου πριν ακόμα τα παραλάβω.

Λίγο αργότερα την ακολούθησα σε ένα κτήριο όπου πήγα να βγάλω στην access card για το κτίριο (κάρτα που είναι ουσιαστικά και η εταιρική μου ταυτότητα). Στον δρόμο της λέω:
"Με συγχωρείτε, αλλά δεν ξέρω πως να σας φωνάζω"
"Να με λες με το όνομά μου, Β-Μ"
"Μα... δεν μπορώ να το κάνω αυτό που κάνετε εδώ στην Σουηδία και τους φωνάζετε όλους με τα μικρά τους ονόματα, είτε είναι αφεντικό, καθηγητής ή οτιδήποτε. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να δείχνεις σεβασμό προς τον άλλον?"
"Μπα... Απλά να μην τον φωνάζεις όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, δηλαδή με κάποιο nickname, αλλά μην χρησιμοποιείς και το "κύριε, κυρία"... είναι πως να το πω... με συγχωρείς κιόλας... αλλά είναι παλιομοδίτικο"
"Είναι ωραίο πάντως αυτό το πράγμα. Στην Ελλάδα αν πήγαινα σε μία μεγάλη εταιρία ως φοιτήτρια, την πρώτη ημέρα στην δουλειά θα μου ζητούσαν να τους έβγαζα
φωτοτυπίες και να έφτιαχνα σε όλους καφέδες" της λέω "...εκτός του ότι όλοι έχουν ένα 'τουπέ' και φέρονται 'κάπως' στους 'κατώτερούς' τους, όπως είναι φυσικά οι φοιτητές που..."

Κάπου εκεί σταματάω την περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας διότι βλέπω την γυναίκα να έχει σταματήσει να κάνει οτιδήποτε και να με κοιτάει με γουρλωμένα τα μάτια! Μετά το mini σοκ, γυρνάει και μου λέει:
"Οι φοιτητές είναι το μέλλον και θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζονται με σεβασμό!" μου είπε και με γείωσε...

Μακάρι να μπορούσα να το ηχογραφήσω και να το στείλω σε κανέναν σύλλογο φοιτητών στην Ελλάδα!!! :D

ΥΓ. Περιγράφοντας το σκηνικό μερικές ημέρες αργότερα στον Μ. (Σουηδός και αυτός, συνεργάτης στο ίδιο project) μου απαντάει:
"Είναι αλήθεια αυτό που λέει. Οι φοιτητές εδώ μπορούν να μηνύσουν ολόκληρη την Ericsson!"
Μπράβο πράγματα...


-------
Και μια μικρή παρένθεση: Εδώ έχεις την ευκαιρία να κάνεις την πτυχιακή σου με κάποιον καθηγητή στο πανεπιστήμιο (όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα) αλλά και σε μια εταιρία ή ερευνητικό κέντρο. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα, μπορεί να έχεις εσύ μια δικιά σου ιδέα και να σε αναλάβει μια εταιρία, μπορεί να σου αναθέσει η εταιρία να συμμετέχεις σε ένα project δικό τους, μπορεί να πάρεις εσύ και να το πας έτοιμο μετά από μερικούς μήνες χωρίς να έχεις πατήσει στην εταιρία ή να σου γίνει πρόσληψη, μπορεί να πληρωθείς ή όχι κτλ κτλ.
Στην περίπτωση μου, μου έχει γίνει κανονική πρόσληψη, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζομαι ως κανονικός υπάλληλος, πρέπει να είμαι εκεί 9-5 καθημερινά (άσχετο που το κανόνισα τελικά να πηγαίνω λιγότερο για να δουλεύω και στην yahoo! ταυτόχρονα), έχω συγκεκριμένες ημέρες που δικαιούμαι άδεια και θα πληρωθώ μόλις ολοκληρωθεί το project (πατέντα της Ericsson από ό,τι κατάλαβα: μου είπαν ποιο είναι το standard ποσό που θα πάρω -ποσό ανάλογο με τους 6 μήνες που θα με απασχολήσουν εδώ- και μετά από εκεί και πέρα ανάλογα με το πόσο καλό θα βγει το project θα ανεβαίνει και αυτό το ποσό. Είναι κάτι που δεν με χάλασε καθόλου θα έλεγα διότι με τα χρήματα που θα πάρω ακόμα και αν δεν κάνω τίποτα απολύτως, μου φτάνουν για να κάνω ένα tour στην Ευρώπη που σχεδιάζω για τον Ιούνιο... χμ... πρέπει να βρω και κάποιον να με ακολουθήσει όμως στο ταξίδι... :/ anyone interested in that?)

Τέρμα η ονειροπόλιση, let's get back to work!
φιλάκια,
Nenya

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Φωτογραφίες και χαμένα "σόγια"...

(πολλά ποστ αυτήν την βδομάδα... λες να ρίξ... βγάλει ήλιο στην Σουηδία?)

Που και που εκεί που κάθομαι και χαζεύω στο ίντερνετ, "googlάρω" το ονοματεπώνυμο και το nick μου με ελληνικούς και αγγλικούς χαρακτήρες. Τώρα θα μου πεις "και τι ελπίζεις/ψάχνεις να βρεις με αυτό?". Άγνωστο. Eίναι ωραίο όμως να βλέπεις αν κάποιος ασχολείται μαζί σου ή όχι.

Τι βρήκα λοιπόν για εμένα τον τελευταίο καιρό...

...Ψάχνοντας στο google: 6 φωτογραφίες μου ανεβασμένες σε άλλα site (με references)

i. Terra Nova: Laponie en images
Μια φωτογραφία μου τραβηγμένη σε φάρμα ταράνδων στο Pyhatunturi της (φινλανδικής) Λαπωνίας τον Απρίλιο του 2004.

ii. Dondeviajar.es: La tierra de Santa Claus en Finlandia (η χώρα του Άγιου Βασίλη στην Φινλανδία)
Μια φωτογραφία, ανεβασμένη από εμένα βέβαια στο flickr και στο δικό μου account, χωρίς να είναι τραβηγμένη από εμένα βέβαια καθότι εγώ είμαι το άτομο που χαϊδεύει το ταρανδάκι.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2004 στο Kemi της (φινλανδικής πάλι) Λαπωνίας από την L. χρησιμοποιώντας την κάμερά μου (ξέρεις είναι οι φωτογραφίες του τύπου "τράβα για να δείξω στην μαμά μου ότι ήμουν εδώ).
Η φωτογραφία είναι επεξεργασμένη στο photoshop, καθότι εκτός ότι το χιόνι ήταν γκρι πίσω μου ήταν ένας παππούς που μου χαλούσε την μόστρα και τον έσβησα. H original υπάρχει εδώ.

iii. Wikipedia commons: Ice Hockey game Djurgården IF vs. Malmo Redhwaks, at Globen, Stockholm
Φωτογραφία τραβηγμένη μέσα στο Stockholm Globen Arena (ή Globen εν συντομία) τον Νοέμβριο του 2006 σε αγώνα ice hockey του Djurgården ενάντια στο Malmö. Για την ιστορία, είχε κερδίσει το Djurgården :D

iv. Epic trip: Edessa tourism
Φωτογραφίες τραβηγμένες τον Δεκέμβριο 2006 σε ένα super-σύντομο ταξίδι στην Έδεσσα.


...Ψάχνοντας στο Facebook: Μια (χαμένη) ξαδέρφη!

Αυτό και αν ήταν κουφό. Πατώντας στο search του Facebook το επίθετό μου για να δω αν ο αδερφός μου είχε κάνει account, στα αποτελέσματα μου έβγαλε και μια κοπέλα που είχε το ίδιο επίθετο με εμένα, αλλά δεν την ήξερα.
Που είναι το παράξενο θα πεις? Το επίθετό μου είναι σπανιότατο, σημαίνοντας ότι σε όλη την Ελλάδα (θα έλεγα σε όλον τον κόσμο μέχρι που βρήκα αυτήν) το επίθετο αυτό το έχουν λιγότερο από 10 άτομα και είναι όλα σόι μου.
Τι στο καλό ήταν αυτή η κοπέλα όμως?
Μετά από την ανταλλαγή μερικών μηνυμάτων μαζί της και με την βοήθεια των γονιών, ανακαλύψαμε ότι οι γονείς μας είναι πρώτα ξαδέρφια, άρα αυτό μας κάνει δεύτερες ξαδέρφες.
Δηλαδή από εκεί που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει, βρέθηκα με ένα 18άχρονο ξαδερφάκι στην Αμερική! Cewwwwl! (έχει και 2 αδέρφια μου είπε, άρα αυτό μας κάνει 3 brand new ξαδερφάκια!).

Ενθουσιαστήκαμε πολύ και οι 2, αλλά και οι γονείς μας που είχαν χάσει επαφή εδώ και τόσα χρόνια. Βέβαια, δεν μιλάει ελληνικά και δεν έχει πάει ποτέ Ελλάδα, αλλά ελπίζω ότι ξέρει τα 'καλά' (kalimera, souvlaki, mousaka). Α, μου είπε ότι είχε μάθει παλιά και καλαματιανό!

Σκεφτόμαστε πάντως να βρεθούμε το καλοκαίρι Ελλάδα, να δούμε πως θα πάει...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Μμμμ... δεν κάναμε και πολλά...

...από πλευράς χιονιού.

Κρίμα...



Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Xioνίζει...

...με όρεξη!

Ελπίζω αυτήν την φορά να το κρατήσει...
(το περασμένο Σάββατο έλιωσε ό,τι είχε ρίξει).

Αν το στρώσει καλά, θα ακολουθήσουν φωτογραφίες...

Καλό χειμώνα και επίσημα!

;;

Template by:
Free Blog Templates