Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Ανάκληση πτυχίου ΤΩΡΑ!

Χθες το βράδυ που λες με πήραν τηλέφωνο οι γονείς μου για να μου πουν ότι έμαθαν από τον αδερφό μου, που έμαθε από την κοπέλα του που δουλεύει στο ΤΕΙ, πoυ έμαθε από τον εργοδότη της, που από την πλευρά του το έμαθε από έναν τυπά από τα οχήματα, που αυτός το έμαθε από... μπλα μπλα μπλα (κάπου εκεί χάθηκε η αλυσίδα) ότι με ψάχνουν από την γραμματεία του τμήματος!

Γμτ άρχισα να λέω, τι στο καλό να θέλουν? (σημείωση: έχω συμπληρώσει ήδη χρόνο από τότε που πήρα το πτυχίο). Σκεφτόμουν ότι για να έκανε τέτοιον κύκλο το θέμα, σίγουρα έχω κάνει κάτι πολύ σοβαρό και με ψάχνουν απεγνωσμένα, ενώ παράλληλα καταριόμουν την ώρα και την στιγμή που το έμαθα βραδιάτικα και δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ από την αγωνία (τελικά έπεσα ξερή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας... να'ναι καλά τα αντισταμινικά που παίρνω για την αλλεργία μου!).

Σήμερα το πρωί μετρούσα τα λεπτά μέχρι να πάει 10 (11 Ελλάδα) και να ανοίξει η γραμματεία. 10 παρά 5 ήμουν με το δάχτυλο στο κινητό και το μάτι στο ρολόι. 10 ακριβώς σαν βρεγμένο γατί πήρα τηλέφωνο. Η αγωνία στο τίγκα!

Nen: "Ναι γειά σου Χ. είμαι η Nenya, έμαθα με ψάχνετε..."
Χ: "Ααα! που'σαι μπλα μπλα μπλα, συγγνώμη που σε ανησυχήσαμε, αλλά να μωρέ, θέλουμε να μας στείλεις πίσω ό,τι έγγραφα έχεις από την αποφοίτησή σου: τον πάπυρο, την αναλυτική σου και την βεβαίωση πτυχίου"
Nen: "huh?"

Flashback: Πριν κάτι μήνες που είχα ζητήσει αντίγραφο βεβαίωσης πτυχίου γιατί χρειαζόμουν να το παραδώσω στην σχολή εδώ, παρατήρησα στην αναλυτική που μου έστειλαν ότι είχα περάσει ένα μάθημα... που δεν είχα πάρει ποτέ!!! Τότε είχα πάρει τηλέφωνο στην γραμματεία για να τους το πω και μου είχαν πει ότι κλάϊν, άσ'το έτσι, δεν πειράζει. Εντάξει, εμένα δεν με ένοιαζε και πολύ για να είμαι ειλικρινής γιατί και το πτυχίο μου το είχα πάρει και μεταπτυχιακό έκανα (εννοώ ότι το είχα χρησιμοποιήσει και 'έπιανε'), άρα κλάϊν και από την μεριά μου. Το θέμα όμως είναι μπορεί να είχα πάρει τον βαθμό κάποιου άλλου καταλάθος και να είχε μετά αυτός πρόβλημα που θα φαινόταν ότι δεν είχε περάσει αυτό το μάθημα και να έτρεχε...

Anyway, επιστρέφουμε στην συζήτηση:

Χ. : "Τους τελευταίους μήνες έγινε ολόκληρη ιστορία με αυτό το θέμα. Έτσι 'χτενίσαμε' όλη την αναλυτική σου και βρήκαμε το λάθος που ανέφερες και ότι επίσης είχες λάθος βαθμό και σε ένα άλλο μάθημα. Άρα θα πρέπει να σου εκδοθεί νέο πτυχίο, καθώς μετά τις διορθώσεις ο βαθμός του πτυχίου σου ανεβαίνει"

Tι να πρωτοσκεφτώ τώρα και εγώ... να χαρώ που ο βαθμός του πτυχίου μου είναι μεγαλύτερος ή να κλάψω τα λεφτά που έχω δώσει για τις μεταφράσεις και για την ταλαιπωρία του να στέλνω χαρτιά από εδώ και από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για να τα πάρει κάποιος εκεί, να τα αλλάξει, να τα ξαναπάει για μετάφραση και να μου τα στείλει και πάλι επάνω? Για να μην πιάσω πάλι το θέμα που κοτζάμ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν εκδίδει αντίγραφα στα Αγγλικά...

Όπως και αν έχει... happy happy! Ξαναπαίρνω πτυχίο και με καλύτερο βαθμό!!!
(όοοοοοοοοχι, δεν θα κεράσω πάλι όμως :P ).

10 Comments:

  1. Unknown said...
    Γιατί; Θα ξανακαταθέσεις καινούργιο πτυχίο εκεί; Λες να τους νοιάζει τώρα που έχεις ξεκινήσει;
    Nenyaki : ) said...
    Καταρχάς δεν πρέπει να κυκλοφορούν 2 διαφορετικά πτυχία μου στην πιάτσα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται καμία φορά...
    Εκτός αυτού, την μετάφραση του bachelor την χρειάζομαι σε πολλές περιστάσεις μέχρι να πάρω το master και να γίνει εκείνο το κύριο πτυχίο μου.
    Για παράδειγμα, μου είχαν ζητήσει στην δουλειά αντίγραφο πτυχίου για να αποδείξω ότι όσα γράφω στο βιογραφικό μου δεν είναι πατάτες (εδώ μου είχαν ζητήσει και βεβαίωση ότι έχω πάει erasmus Φινλανδία...).

    Ποτέ δεν ξέρεις με λίγα λόγια πότε θα χρειαστεί και ένα χαρτί στα Ελληνικά εδώ είναι πολύ απλά άχρηστο.
    equally damaged said...
    ante re vlammeno k tromaksa :p
    javapapo said...
    Πιατσα; Καμία σχέση το μονο που σε ενδιαφερει στην πιατσα ειναι το CV σου. Τα πτυχία ειναι για τα πανεπιστημια! Εφοσον τα εχεις κανει τα τυπικα με το current uni - μην μπεις καν στον κόπο!

    Απλά πες τους να σου στέιλουν σε ελληνικά μόνο το νέο ανανεωμένο σου πτυχιο!

    Και γαμώ τους ανοργάνωτους!
    Psipsinel said...
    mono stin ellada tha ginotan kati tetio!!!
    sigharitiria gia ton kenourio vathmo!
    Aphrodite said...
    :S

    mpravoo vre!!

    mono sta TEI ginonte aftaaaaaa:P

    de les pali kala pou de sou vgalane pws kopikes se kana ma8ima ke na sou to pernane piso?:S
    Unknown said...
    Έλα μωρέ τώρα... δώσε το παλιό και τελείωνε...

    Εγώ που κυκλοφορώ παντού με τον παλιό αριθμό ταυτότητας παρόλο που εχω αλλάξει εδώ και 6 χρόνια, τί έπαθα;
    Nenyaki : ) said...
    @equally damaged Βλαμμένο είσαι! χαζό ψηλό! :P

    @Paris σκέφτομαι να δώσω το παλιό αφού στο κάτω κάτω της γραφής τους νοιάζει να δουν αν πήρα Bachelor όχι τι βαθμό έχω...

    @psipsinel ευχαριστώ πολύ! χιχι!

    @quelmarth ΠΩΠΩ!!! και μόνο που το είπες τρόμαξα! φτου φτου μακριά...

    @darthiir σε λίγο θα μας πεις ότι δεν έχεις άδεια κυκλοφορίας για την καμήλα!
    Vivie said...
    μπράβο βρε νενυάκιιιιι

    αντε τυχερουλα.εμένα που δεν με κέρασες ουδέποτε θα με κεράσεις τώρα?χεχε
    ka8y said...
    Και εγώ ένα κερασματάκι παρακαλώ? :-) smouts!

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates