Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

εναλλακτικός τίτλος: "επιστροφές"

Η καθιερωμένη πλέον pic με το σουβλάκι που ανοίγει κάθε ποστ μετά από ταξίδι στην Ελλάδα.
Ναι, το ξέρω ότι είναι πιτόγυρο, εγώ όμως όλα τα τυλιχτά τα λέω σουβλάκια και το θέμα κλείνει εδώ (τσαμπουκάς σκέτος :D )

Χαλάρωση τρελή, ψώνια, βόλτες και φαΐΐΐΐΐΐ :D (έκανα και ρήμα)
Αυτά μπορούν να χαρακτηρίσουν τις 2 μου εβδομάδες στην Αθήνα.

Γύρισα όμως που λες. Δεν έκανε το ίδιο και η βαλίτσα μου βέβαια καθότι παρέμεινε στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο, κουνώντας μου το μαντήλι και σιγοτραγουδώντας μου το "στον σταθμό του Μονάχου, 'κει με άφησες άχου" (ειλικρινά Μ., πιστεύω ότι με λίγο beat το ξανακάνουμε hitάκι και θα είμαστε και καταπλητικό δίδυμο).
Πως να μην μείνει άλλωστε, μιας και καθηστέρησε μισή ώρα η πρώτη πτήση μου και έτσι είχα εν τέλει 25 λεπτά στα οποία δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα παραπάνω από το να κατέβω από το πρώτο αεροπλάνο, να πάω στην κατάλληλη gate και να επιβιβαστώ στο δεύτερο (τέλεια όμως! τώρα θα μπορώ να λέω ότι πήγα Μόναχο... ή μάλλον, όχι μόνο Μόναχο, αλλά Γερμανία ολόκληρη!!! χοχοχο! :P :P :P).

Σχηματίστηκε και καρδούλα... tres romantique!!! :P

Anyway, περίμενα ότι δεν υπήρχε χρόνος να τα καταφέρει η βαλίτσα σε 25 λεπτά και έτσι δεν μου έκανε καθόλου έκπληξη όταν είδα 15 άτομα που πετούσαν μαζί με εμένα από Αθήνα να κοιτούν με απορία το belt να σταματάει και τις αποσκευές τους να μην έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης.
Δεν πειράζει, μου την έφεραν τελικά και δεν χρειάστηκε να την κουβαλάω κιόλας μέχρι το σπίτι, ενώ δεν περίμενα και καθόλου για την μετεπιβίβαση. Μια χαρά.

Όσο για το ταξίδι πέρασα πάρα πολύ όμορφα, αλλά δυστυχώς κάθε μέρα γινόταν και κάτι που μου θύμιζε γιατί άφησα την μαμά Ελλάδα για την έμορφη Σουηδία. Όχι, δεν έψαχνα ευκαιρία για να βρω που υπερέχει η Σουηδία, η καλή μας η χώρα από μόνη της έσπευδε να μου θυμίζει όλα τα άσχημα...
"Χαράς τον Έλληνα που ελληνοξεχνά και στο Σικάγο μέσα ζει στην λευτεριά", θα έπρεπε να ήταν το soundtrack της παραπάνω παραγράφου...

Θα προσθέσω μια μικρή γκρινιούλα ακόμα στο ποστ και θα σταματήσω εκεί.
Η μεγαλύτερη βλακεία που ακούω κάθε φορά στις γιορτές είναι το "τι σημαίνει 'χρόνια πολλά'; τι πολλά δηλαδή; χρόνια καλά!".
Ρε φιλαράκι, εκτός του ότι με αυτό που λες δεν είσαι καθόλου trendy όπως νομίζεις, απλά ένας από τους υπόλοιπους 5724985729457824 που έχουν την ίδια ακριβώς μίρλα με εσένα και από την άλλη "χρόνια πολλά" είναι η ευχή και αν γουστάρεις. Αν είναι έτσι, να αρχίσουμε να την λέμε και στα 400 εκατομύρια των ισπανόγλωσσων που εύχονται "Συγχαρητήρια" (Felicidades) σε κάποιον για τα γεννέθλιά του. Εεεεεεεεε μααααααααααααα!!!

Κλείνω εδώ με ευχές σε όλους και χρόνια ΠΟΛΛΑ!!!

Προχθές είχα και μια 'περίεργη' επέτειο.
Δεν ξέρω που θα ήμουν σήμερα αν εκείνη την ημέρα, 4 χρόνια πριν, δεν έπαιρνα το αεροπλάνο για Φινλανδία.
Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι δεν ξέρω ποιος ήταν ο λόγος που πήγαμε... Ήταν επειδή είχαμε ακούσει για party και ξενύχτια, ήταν επειδή άλλοι έλεγαν ότι ήταν μια τέλεια εμπειρία, ήταν λόγω της τρέλας της ηλικίας ήταν επειδή δεν είχαμε κάνει και τίποτα αξιόλογο στην ζωή μας έως τότε ή μήπως έγινε επειδή άλλοι ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους;
Δεν ξέρω...
Το μόνο που ξέρω είναι ότι εκείνο το ταξίδι, όσο μελό και αν ακουστεί, άλλαξε την ζωή μου όλη, αλλά και τον τρόπο που κοιτάω τον κόσμο.
Άλλος άνθρωπος έφυγε τότε και άλλος γύρισε ένα εξάμηνο μετά με όσα έγιναν εκεί.

Και θα κλείσω με την ίδια φράση.
Δεν ξέρω που θα ήμουν σήμερα αν εκείνη την ημέρα, 4 χρόνια πριν, δεν έπαιρνα το αεροπλάνο προς Φινλανδία για πλάκα(?), ξέρω όμως ότι δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ: στην Σουηδία, ένα βήμα πριν το master και με 3 μήνες προϋπηρεσία σε 2 από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου πριν ακόμα κλείσω ούτε καν τα 25.
Και έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου...

8 Comments:

  1. iordanou said...
    Χρόνια ΠΟΛΛΑ:) Είναι απόλαυση να βλέπεις ανθρώπους που κοιτούν πίσω και χαίρονται για τις επιλογές τους. Πολλή γκρίνια ρε συ... δεν νομίζω να μπορούσα να ζήσω ποτέ στην Ελλάδα... αλλά του πούστη ούτε στη σουηδία ούτε στην αγγλία (που είμαι εγώ) μπορείς να φας γύρο/σουβλάκι/σεφταλί από τον τύπο στη γωνία.

    iordanou.org
    Nenyaki : ) said...
    Να σου πω την αλήθεια, τώρα που κατέβηκα ανακάλυψα ότι έχω "απεξαρτηθεί" από τα σουβλάκια, οπότε δεν με πειράζει πολύ πλέον η φάση που λες...
    Μόνο που... μερικές φορές όταν σε πιάνουν κάτι λιγούρες κατά τις 12-1 το βράδυ, σκέφτεσαι τα 38 σουβλατζίδικα που θα έβρισκες ανοιχτά μέχρι να πας στο διπλανό τετράγωνο του σπιτιού σου...
    αααχ... :D
    iordanou said...
    Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Εδώ πέρα για να καταλάβεις αποφεύγω όταν τρώω εκτός σπιτιού κρέας. Οι μερίδες είναι μηδαμινές (μερικές φορές είναι υποτιμιτικά μικρές [βλ. δεν θα χόρταινε ανορεκτικό μοντέλο]).

    Το πρόβλημα δεν είναι στην ποσότητα, αλλά στο ψήσιμο. Αν το παραγγείλεις medium, τότε θα τρώς αίμα. Αν το παραγγείλεις well done, τοτε απλά το έψησαν την ίδια ώρα που χρειάζεται το medium, απλά με πιο δυνατή φωτιά. Τρώς δηλαδή αίμα και κάρβουνο.

    Γιατί μιλώ για φαγητό μέσα στα άγρια μεσάνυχτα; Επειδή για βραδυνό έφαγα ένα bowl special k. :)

    Φτάνει:). Καληνύχτα
    Derek said...
    αααααχ πάλι με χρόνια με καιρούς...

    τεσπά, καλή χρονιά και απο εμένα!!!
    Aphrodite said...
    nenyaki mou sou efxome na exis mia iperoxi xronia...me to kalo na paris ke to master [ke sta dikaaa massss]


    oso gia to "xaras ton ellina,pou ellinoksexna"...mm..kati tetio mou 8imizei...8a kanw na dw tous gonis mou 6 mines afti ti fora:/

    to 8ema ine na pernas kala eki pou ise gia na 3exniese ke ligo ke na mi tous skeftese SINEXIA!

    filakia polla,kala na pernas! :)


    p.s.oso gia ta souvlakia,grrr mu anikses tin oreksii!!! [kapia apo aftesss tis mereeesss]
    Aphrodite said...
    http://quelmarth.blogspot.com/2008/01/photos.html

    ετσι για να μάθεις!!!

    :P
    ARTemeis said...
    Βρε βρε...τι βρήκα τυχαία ψάχνοντας στο internet κανένα νέο από την κοπέλα που χώρισα... Xaderfucki!!!!
    Τι κάνεις? Εγώ πάντως έχω 2-3 μήνες μόνο με πιτόγυρα και τυρόπιτες τη βγάζω και πάλι κανένα κιλό δεν πήρα!
    Όσο για καλά σουβλάκια...στην Αθήνα...μπα... Θεσσαλονίκη...ή έστω Λάρισα! Καλή χρονιά να έχεις και να είσαι καλύτερα από εμένα!
    ΥΓ να δώσω του χρόνου πανελλήνιες γιατί σιχαίνομαι τη σχολή μου και δεν το κόβω???... (Αρχιτεκτονική ή Πολιτικούς Μηχανικούς, μάλλον μόνο Αθήνα όμως...άντε και καμιά Ξάνθη) LOL
    Nenyaki : ) said...
    @γιώργος ιορδάνου "δεν θα χόρταινε ανορεκτικό μοντέλο" χαχαχα! κορυφαία ατάκα!!!
    (όσο για τα δημητριακά, και εγώ για βραδυνό τα τρώω! είναι ένα πλήρες γεύμα όπως και αν το κάνεις :D )
    Ευχαριστώ για την βόλτα!

    @derek καλή χρονιά! και με'γειά το leopard ;)

    @quelmarth καλή χρονιά καλή μου :) και εσύ ό,τι επιθυμείς και καλή επιτυχία στην εξεταστική σου :)
    Όσο για το ξενίτεμα, μην σηζητάς... τουλάχιστον περνάει γρήγορα ο καιρός (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα :) ).
    Και όσο για το σουβλάκι... ουδέν σχόλιο!!! (κακιά! :P )

    @ARTemeis oooh dear sweet mother of god...!!!
    και λέω και πάλι...
    oooh dear sweet mother of god...!!!
    το internet είναι πολύ μικρό τελικά.
    (Αν είναι να μπεις στον κόπο να δώσεις πανελλήνιες, δεν δίνεις σε καμία πιο 'χρήσιμη' σχολή? αυτές που μου ανέφερες εκτός ότι είναι πλέον κορεσμένες από ότι γνωρίζω, θέλουν να έχεις και τρελά conne).
    Να προσέχεις τον εαυτό σου Χαδερfuckι...

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates