Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Χιόνια στο καμπάναριο...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα στην Σουηδία και ο καιρός κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος είναι.
Καλά, δεν ξέρω δηλαδή τι παίζει γενικά, αλλά εγώ έχω συνδιάσει το Πάσχα με την άνοιξη, με λιβάδια πράσινα και ξέρω γω τι, να σουβλίζεις το αρνί και να τρως την τσίκνα με το κιλό ενώ σε βαράει ο ήλιος κατακέφαλα και άλλα τέτοια... (πολύ τσικνοσυζήτηση έχει πέσει στο blog τον τελευταίο καιρό...).

Τις τελευταίες 3 ημέρες που λες, χιονίζει τα άντερά του κυριολεκτικά. Όσο χιόνι δεν φάγαμε τον χειμώνα, θα το ρίξει τώρα μαζεμένο.
Δεν έβγαλα και καμία φωτογραφία της προκοπής... :P

Ειλικρινά πάντως, ο χειμώνας φέτος ήταν πολύ κλάϊν. Προσωπικά, δεν είδα το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από τους -4 (και δεν μένω και κέντρο), δεν είχαμε χιόνι (χιόνισε μερικές φορές λίγο και την επόμενη έλιωνε), δεν πάγωσαν οι λίμνες και τίποτα δεν θύμιζε σκανδιναβικό χειμώνα. Σύμφωνα δε και με το The Local, αυτός ο χειμώνας ήταν ο ηπιότερος των τελευταίων 250 χρόνων για την Στοκχόλμη.





Βέβαια εμένα μου αρέσει αυτός ο καιρός γιατί μπορώ και κάθομαι και δουλεύω/διαβάζω περισσότερο, αλλά την Μ.Παρασκευή φεύγουμε εκδρομούλα για Γκέτεμποργκ (Gothenburg το λένε στο χωριό μου :P ) και δεν ξέρω αν θα έχει φτιάξει ο καιρός μέχρι τότε.
Δεν πάμε να γιορτάσουμε το Σκανδιναβοπάσχα ακριβώς, αλλά μιας και έχω τετραήμερη άδεια, πάμε για να παρακολουθήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που θα γίνει εκεί. Έχω εισιτήρια για το gala των νικητών και για τον τελικό ανδρών (too bad o Plushenko δεν θα πάρει μέρος, αλλά τουλάχιστον θα πάρουμε μάτι τον Joubert... Nenyaki hearts Joubert). Suuuuuupeeeer....



Για σκανδιναβοπασχαλινά έθιμα θα γράψω άλλη μέρα (όχι ότι είναι πολλά, αλλά είναι λίγο αργά τώρα). Μπορώ να πω όμως ότι είναι ένα πολύ σλούρπ! Πασχαλινά μεγάλα αυγά γεμάτα ζαχαρωτά! νιαμ!

---

Και τώρα, το quiz της ημέρας:
Όταν σκέφτεσαι να πας για έναν καφέ, μια βόλτα ή μια εκδρομή βρε παιδί μου ξέρω 'γω, τα πρώτα άτομα που σου έρχονται στο μυαλό για να ζητήσεις να έρθουν μαζί σου (πιστεύω) ότι είναι τα άτομα που θεωρείς φίλους σου, που τους θεωρείς ευχάριστους και που κάνετε τα περισσότερα (τέτοιου είδους) πράγματα μαζί.

Παρακαλώ, συμπληρώστε το κενό:
Όταν σκέφτεσαι να πας για έναν καφέ, μια βόλτα ή μια εκδρομή βρε παιδί μου ξέρω 'γω, τα άτομα τα οποία όχι μόνο δεν καλείς για να έρθουν μαζί, αλλά ούτε καν τους λες ότι θα πας για καφέ/βόλτα/εκδρομή, είναι τα άτομα τα οποία...................................................................................

Καλά χριστ... εεε καλό σκανδιναβοπάσχα.
Τα λέμε την Δευτέρα το βράδυ που γυρνάω...
Φιλάκια,
Nenya


Y.Γ. από υγεία πάμε καλύτερα, αν και δεν "γιάναμε" ακόμα. Να δούμε αν οι διακοπές θα βοηθήσουν καθόλου...

7 Comments:

  1. ~~A~~ said...
    Θα ναι τέλειο το gala των νικητών!!!

    Καλά να περάσετε!
    ARTemeis said...
    Δε λέει πουθενά ότι τρελαίνομαι να πηγαίνω για καφέ με τους φίλους μου αλλά πάμε στην ερώτηση...

    Δεν καλώ άτομα που τους αρέσει η ίδια κοπέλα με εμένα(προσπαθω να τους απομακρύνω ΟΣΟ γίνεται),επίσης άτομα που τους αρέσει κάποια γνωστή μου που θα είναι εκεί και δεν ενδιαφέρεται για να μην την πρήζουν, άτομα που δεν ταιριάζουν με κανέναν και δεν ξέρουν κανέναν άλλον εκεί και θα αναγκάζομαι να τους δίνω υπερβολική σημασία αν δεν είναι κοινωνικοί, και άτομα τα οποία με προσβάλουν συχνά και επειδή το παίζω καλός λόγω ανάγκης συχνά το έχουν παρακάνει.
    Α! και άτομα που δεν αναγνωρίζουν ότι είμαι πανέμορφος, πανέξυπνος, ενδιαφέρον, που μιλάνε πολύ και όχι για εμένα αλλά για αυτούς και άλλα άσχετα, κτλ

    Κοινώς... δεν έχω κανέναν να πάω για καφέ...

    χα χα χο!

    Καλά να περάσεις στο πατινάζ! άντε ρε! SUPERB! το Nenyaki hearts Joubert ΤΕΛΕΙΟ!!!
    Unknown said...
    ... θεωρείς ότι θα περάσετε ευχάριστα μαζί στο συγκεκριμένο μέρος. Ξεκινάς από τον στενό κύκλο. Φυσικά σκέφτεσαι και άτομα που θα ήθελες να βάλεις στον στενό σου κύκλο ;)

    Έ ρε γλέντια: σούβλα μετά χιονιού
    Effie said...
    Καλά, σε είχα ήδη κατασυμπαθήσει από τα λίαν διαφωτιστικά σου μειλ για living & working εκεί στον παγωμένο βορρά. Αλλά τώρα με τον Πλούσενκο και τον Ζουμπέρ, πραγματικά με σκότωσες!!! Λατρεμένο καλλιτεχνικό πατινάζ -και κατινάζ βέβαια, άλλη ιστορία αυτή- πάντα σε περιγραφή λατρεμένου Κωστάλα!
    Φιλακιααα!!!
    Nenyaki : ) said...
    @~~a~~ ήταν ήταν! ευχαριστώ πολύ :)

    @ARTemeis πολύ εύστοχη απάντηση :) ευχαριστώ!

    @darthiirάκο, νομίζω κάπου έχασες ένα "δεν" ;)

    @effie !!!!!!! καλώς την!!! ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
    Έγραψα ποστάκι για την όλη φάση, ελπίζω να σου άρεσε :)
    Unknown said...
    Χαααααχαχα

    Ναι ΟΚ...

    Το'χασα το "δεν"...

    Νόμισα ότι ήθελες ις απόψεις των άλλων περί του ιδίου θέματος :)

    Εμμμμ ναι...

    Όλους τους υπόλοιπους :p
    Unknown said...
    Χαααααχαχα

    Ναι ΟΚ...

    Το'χασα το "δεν"...

    Νόμισα ότι ήθελες ις απόψεις των άλλων περί του ιδίου θέματος :)

    Εμμμμ ναι...

    Όλους τους υπόλοιπους :p

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates