Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Mini ρεπορτάζ από Goteborg

Να'μαι πάλι, χάθηκα...
θα κάνω αυτό το ποστάκι όσο πιό σύντομο γίνεται γιατί κάθε φορά κάθομαι και γράφω με τις ώρες, αλλά πραγματικά τώρα δεν έχω χρόνο καθόλου.

Πήγαμε στο Goteborg και ήρθαμε.
Θα αρχίσω με μια μίνι περιγραφή της πόλης και μετά θα πάω στο κύριο event...
Η πόλη ήταν πάρα πολύ όμορφη, με καταπληκτικά κτίρια σε όλο το μέρος της και μικρή, ιδανική για περπάτημα. Το κακό ήταν ότι φάγαμε το απίστευτοτατο κρύο, με μια πρόγνωση την ημέρα που φτάσαμε στο -9 με real feel -21. Αυτό δεν μας εμπόδισε να κάνουμε βόλτες στην πόλη, αλλά δεν μπορούσαμε να μείνουμε και με τις ώρες έξω.
Το άλλο κακό ήταν ότι δεν είχε και τίποτα τρελό να κάνεις indoors και εκτός αυτού τα περισσότερα μουσεία έκλειναν νωρίς και έτσι δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε τίποτα περισσότερο από το μουσείο φυσικής ιστορίας της πόλης, μιας και περιείχε την μοναδική στον κόσμο βαλσαμωμένη μπλε φάλαινα με τον σκελετό της. Ας είναι... άξιζε η βόλτα...
Όσο για night life και άλλα τέτοια, δεν μπορώ να πω ότι είχα όρεξη να βγω. Γιατί εκτός του ότι το είχα καρακαταδαγκώσει, δεν είχα καμία απολύτως περιέργεια να δω πως διασκεδάζουν οι Σουηδοί. Been there, done that.
Θα ήθελα να ξαναπάω πάντως στην πόλη με καλύτερο καιρό και την μηχανή ανα χείρας για να βγάλω φωτογραφίες τα απίστευτα κτίρια που είχε... (δεν έχω ανεβάσει φωτογραφίες ακόμα, αλλά θα το κάνω σύντομα).

---

Ας πάμε τώρα στο ζουμί...

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ ήταν τρομερή εμπειρία, πραγματικά, ήταν κα τα πλη κτι κό.
Ο κόσμος τρελά οργανωμένος (ειδικά οι Ελβετοί που είχαν κουβαλήσει κουδούνες ολόκληρες) και έκαναν κλίμα τέλειο στον αγωνιστικό χώρο, χειροκροτούσαν τους πάντες, και εμψύχωναν όλους τους αθλητές ανεξαιρέτως, ειδικά αυτούς που είχαν κάποιες άτυχες πτώσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν κρυβόταν η αγάπη για τους Ευρωπαίους...
Αν έτυχε μέσα σε όλα τα ουρλιαχτά προς τον Joubert να άκουσες και μια πρόταση γάμου, αυτή προερχόταν από το Nenyaki (παρουσία dtsomp πάντα, ο οποίος όταν είδε ότι θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια (σσ. πρώην ρουβίτσα) δεν ήθελε να με ξέρει ντιπ για ντιπ κατά ντιπ).
Πέρα από την πλάκα, ξεσκίστηκα να ουρλιάζω (εσκεμμένα ντε :D) κάθε φορά που ήταν ο Joubert ή ο Lambiel επί πάγου και μιλάμε ότι το ευχαριστήθηκα τρελά και πέθανα στο γέλιο. Έγιναν καταπλητικά σκηνικά!!! Ό,τι να'ναι! (oooh dear God, ακούγομαι πιό χαζή από ότι περίμενα).
Καταπληκτικό μέρος για να βγάλεις το άχτι σου! Έτσι, με το γάντι!
(Να πω εδώ ότι σε Joubert και Lambiel έπεσε τέτοιο ουρλιαχτό στο στάδιο, που ήταν σαν να ήταν γεμάτο με λυσσασμένες γεροντοκόρες παρμένες κατευθείαν από το ράφι! αν ήμουν αθλητής θα φοβόμουν... χαχαχα!!!)

Μεταξύ 2ου και 3ου group εγώ, η Ε. και η Κ. κάναμε και μία μικρή βόλτα προς τους δημοσιογράφους... και ποιον ψάχναμε εννοείται πως? τον κύριο Κωστάλα.
Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει επίπεδο, όχι αστεία. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από όσα είπαμε γιατί είχα μείνει να κοιτάω λίγο... Σου προκαλούσε ένα κάποιο δέος όσο να'ναι...
Θυμάμαι ότι ήταν ευγενέστατος, ότι φάνηκε πραγματικά που χάρηκε που πήγαμε και του μιλήσαμε και γενικά, δεν νομίζω ότι θα την ξεχάσω αυτήν την γνωριμία.
Ο μπαμπάς μου μου είπε τηλεφωνικά ότι κατά την μετάδοση ευχαρίστησε τους έλληνες θεατές που πήγαν να τον συναντήσουν. Η τιμή ήταν όλη δικιά μας.

Πρέπει να πω πάλι ότι δεν βάζω φατσούλες στο blog μου? :P

Τώρα θυμήθηκα μόνο ότι του είπα ότι μας φαινόταν περίεργο να παρακολουθούμε το πατινάζ χωρίς να τον ακούμε και μου είπε "ναι, αλλά άλλο να το βλέπεις ζωντανό!". Δεν είχε και άδικο...
Είμασταν πολύ τυχεροί γιατί είχαμε πάρα πολύ καλές θέσεις (10η σειρά στον τελικό και 14η στο gala) και βλέπαμε όλους τους αθλητές πολύ καθαρά. Nα πω εδώ ότι τα εισιτήρια τα πήραμε στις 26 Νοεμβρίου!!!

Ο τελικός ανδρών (ή το ελεύθερο πρόγραμμα για να χρησιμοποιήσω την σωστή ορολογία) μπορώ να πω ότι ήταν λίγο κουραστικό στην αρχή, μιας και οι πρώτοι αθλητές δεν έκαναν και πολλά... το οποίο ήταν καλό από μια μεριά γιατί όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε και το επίπεδο (και γιατί μπορούσα στην αρχή να δοκιμάσω την μηχανή μου και να την έχω "ψυχολογήσει" μέχρι να βγουν οι καλύτεροι αθλητές). Όσο περνούσε η ώρα, αντί να κουραζόμαστε, ενθουσιαζόμασταν όλο και πιό πολύ, μέχρι το αποκορύφωμα, το τελευταίο group των αθλητών που όλοι κυριολεκτικά τα έσπασαν. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το κλίμα...

Όσον αφορά το gala*, τι να πω? καταπληκτικό πραγματικά, μας έκανε να μετανοιώσουμε που δεν πήραμε εισιτήρια για όλη την εβδομάδα και όλα τα αθλήματα... Τέλειο, και οι αθλητές και ο φωτισμός και η μουσική και τα πάντα... Για να είμαι ειλικρινής όμως, ο τυπάς με το πιάνο που έκοβε βόλτες στο event μου φάνηκε λίγο αστείος... Εκτός από αυτόν, εμφανίστηκαν και τα μέλη της Σουηδικής εθνικής ομάδος αλλά και η Σουηδική ομάδα συγχρονισμένου πατινάζ (ανάθεμα και αν το είπα σωστά... ).

Φωτογραφίες έχω ανεβάσει στο flickr account μου σε 2 set: τελικός ανδρών και gala νικητών.

Μακάρι να είμαστε καλά, να πάμε του χρόνου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ελσίνκι.
Φιλάκια!
Nenya

---

Ποστ μέσα στο ποστ (το συνηθίζω τώρα τελευταία... παράξενο...): η καινούρια μου μηχανή / mini review.
Στην αναζήτηση καινούριας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, προσπαθούσα όλο να αποφύγω τις sony και όλο επάνω τους έπεφτα... Έτσι, συνεχίζω την παράδοση που ξεκίνησα πριν 4,5 χρόνια και επιμένω sony σε ψηφιακή.
Το καινούριο μου απόκτημα, η W-80 και μία καρτούλα 4 GB.
Oφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε η απόδοση της μπαταρίας της. Την πρώτη μέρα στο Goteborg έβγαλα 1075 φωτογραφίες (3,0 GB) με τις περισσότερες να είναι χωρίς flash (καθώς απαγορευόταν κατά την διάρκεια του αγώνα) και κουβαλώντας την μηχανή μέσα στο απίστευτο κρύο της πόλης (ως γνωστών η απόδοση της μπαταρίας πέφτει στις χαμηλές θερμοκρασίες) και παρόλα αυτά, η μπαταρία τελείωσε το βράδυ, όταν είχα ξαπλάρει στο ξενοδοχείο και τις κοιτούσα μέσω του slideshow που προσφέρει η μηχανή.
Όσον αφορά την δεύτερη ημέρα, έβγαλα 508 φωτογραφίες (1,6 GB) μετά από επίσης μία βόλτα στο εξωτικά καταπαγωμένο Goteborg και το μουσείο φυσικής ιστορίας του, με σχεδόν όλες τις φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες με flash (δεν υπήρχε πρόβλημα με το flash κατά την διάρκεια του gala οπότε του έδωσα και κατάλαβε!).
Τι άλλο... Super γρήγορη φόρτωση flash και εστίαση, τέλεια χρώματα, πεντακάθαρες φωτογραφίες --> άξιζε η αγορά ;)
Και το σύνολο? 1721 φωτογραφίες όλη η εκδρομή και 5,2 GB από εμένα (ευχαριστώ dtsomp που με άφησες να τις ξεφορτώσω στο mac σου!) και άλλες 1012 από την μαμ μαμ μου, σύνολο 2733 (6,5 GB) φωτογραφίες...

Όσο για το Flickr... 3344 views μέσα σε 13 μέρες... κάτι κάναμε...


ΥΓ1. Σύντομο ποστάκι είπα στην αρχή? χμ...
ΥΓ2. Σχετικό ποστ και από τον dtsomp.
YΓ3. Κοίτα πως περνάνε 3 χρόνια blogging... χρόνια πολλά Κλεό :*

*το gala είναι το show που γίνεται την τελευταία μέρα των αγώνων, κάτι σαν τελετή λήξης και περιλαμβάνει τους 5 πρώτους σε όλα τα αθλήματα: γυναικών, ανδρών, ζευγάρια και χορό στον πάγο.

8 Comments:

  1. D. said...
    Vilken intressant berättelse från konståkningmästerskapet ;). Dina reaktioner har bland annat visat de grekiska kvinnornas...."ligourhet" när det gäller idrottsmän :P. Låt mig förresten fråga varför du inte har dolt Alexis ansikte i motsats till de ultra-top-hemliga ansikten av dina VIP vänner :P. Tror du faktiskt att det är farligt om vi ser vem de är? :P
    Unknown said...
    Εεεεευτυχώς που δεν είχες και χρόνο....
    mimi said...
    Αχ ζηλέυυυυυωωωωωω...

    Πάντα είχα την απορία να μάθω αν αξίζει να ταξιδέψεις για να δεις το πρωτάθλημα από κοντά.

    Πολύ ωραίο post :-)
    Vivie said...
    μμμμ βλέπω νενυάκι πέρασες φανταστικά...

    ααα θέλω και γώ πατινάζ και διασκέδαση..ζήλεψα και το παραδέχομαι!!!

    πολλα φιλάκια κουκλί!
    Nenyaki : ) said...
    @D. καλά, δεν είμαι και τόσο λιγούρι, αλλιώς θα έβλεπα ποδόσφαιρο που έχει και περισσότερα ιδρωμένα κορμιά να τρέχουν ταυτόχρονα! (τι λέω μεσημεριάτικα? :D ).
    Όσο για τους φίλους και για εμένα, παραείμαστε VIP (και αχτένιστες) για να μας βάλω εδώ! :P
    (αν το είχα γράψει όλο αυτό στα σουηδικά, θα μου είχε εκραγεί ο εγκέφαλος από την πολύ σκέψη, άρα διάλεξα τον εύκολο τρόπο :) ).

    @darthiir έλα μου ντε! και έκανα και το ίδιο στο επόμενο ποστ!

    @rita καλώς την :) είναι πολύ ωραία να το παρακολουθείς από κοντά πραγματικά, καμία σχέση με την TV.
    Ευχαριστώ πολύ :)

    @gatoula γειά σου μικρούλι! φιλάκια πολλά πολλά :)
    D. said...
    Ε άμα είναι να σου εκραγεί ο εγκέφαλος άστο. Σκέψου τώρα το πανάκριβο μακμπουκ προ σου λερωμένο με μυαλάααα...μπλιαχ!Για να αποφύγεις τέτοια φαινομενα επίτρεψε μου να σου συστήσω την αγαπημένη μου εκπομπή στο SR P1, το
    Godmorgon Världen


    Την ακούω από τότε που ξεκίνησα να μαθαίνω σουηδικά και με έχει βοηθήσει τα μάλα, που θα έλεγε ο Καντακουζηνός ;).
    Nenyaki : ) said...
    ooo! tusen tack (που λένε και οι σουηδογιαγιάδες) αγαπητέ!!!

    Από listening και reading κάτι κάνω, αλλά όταν είναι να μιλήσω... άσ'τα να πάνε... θέλω practice τρελό.

    Ευχαριστώ πολύ D.!
    Katerina said...
    ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΝΤΟΥΖ ΠΟΥΑΝ!!!1!!1
    Καραγουστάρω Κωστάλα και υπνωτιστική φωνή! Αυτά :)
    d., το θείο πρόσωπο του θείου Κωστάλα δεν είναι για να κρύβεται! Ο Χριστός!

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates